2022 National Geographic Gezilecek Yerler Listesi: Aile Seyahati

2022 National Geographic Gezilecek Yerler Listesi: Aile Seyahati

Pandeminin etkilerinin yeni yeni geçmeye başladığı 2022 yılı için National Geographic aile seyahatlerine uygun Dünya’nın dört bir yanından farklı lokasyonlarda bulunan muhteşem yerleri bizler için listeledi.

Yemyeşil Noktalara Doğa Turu

Evden çıkamadığımız kasvetli bu dönemin ardından ailecek yapılacak bilgilendirici eğlenceli ve keyifli yolculuk lokasyonlarına gelin birlikte bir göz atalım.

• Likya Yolu, Türkiye

Antik bir bölge olan Likya’nın doğal güzelliklerine uygun bir kelime anlamı var. Işık ülkesi anlamına gelen Likya; Antalya, Denizli ve Burdur’un bazı kısımlarını kaplar. Doğa ile iç içe olan Likya Yolu dünyadaki uzun mesafe yürüyüş rotaları arasında ilk 10’da yer alır. Bu yol bizleri küçük koylardan Kelebekler Vadisi’ne, Göynük Kanyonu’nun buz gibi sularında yüzmeye, Gelidonya Feneri’ni görmeye ve en güzeli Olympos Sahili, Ölüdeniz ve Kaputaş plajlarında anın tadını çıkarmaya götürür.

• Tuna Nehri

Tuna Nehri bizlere onu görmek için seyahat edebileceğimiz pek çok ülke seçeneği de sunar. 10 farklı ülkeden geçen Tuna Nehri Avrupa’nın 2. en büyük nehri kabul edilir. Almanya’dan doğan nehrin Türkiye’ye en yakın kısmı Bulgaristan sınırları içerisindedir.

• Bonaire; Doğu Kıyısı, Maryland, ABD

Yüzlerce kuş türünü görmek, pek çok vahşi hayvan çeşidi ile karşılaşmak ve binlerce bitki türünü görmek için muhteşem bir lokasyon olan Maryland ABD’nin en renkli noktalarından biridir.

• Hadrian Duvarı, Birleşik Krallık

UNESCO dünya mirası alanlarından biri olan ve büyük bir bölümü ayakta kalan bu duvar doğa ile iç içe yemyeşil bir yürüyüş yapmanıza olanak tanırken sizi Roma İmparatorluğu dönemine götürür.

• Granada, İspanya

Emevilerden kalan Elhamra Sarayı ile ünlü olan Granada Endülüs Bölgesinde yer alır. Granada’yı tarihi eserleri keşfetmek ve ailenizle seyahatin tadını çıkarmak için listenize ekleyebilirsiniz.

tada! ile Keyifli Bir Dünya Turu

Doğanın tadını çıkarabileceğimiz ve muhteşem piknikler yapabileceğimiz alanlarla dolu olan bu liste sizin de içinizi ta!da!’nın leziz lezzetlerini sırt çantanıza doldurup hemen yola koyulma isteği yaratacak. Yola koyulmadan önce birbirinden lezzetli ta!da! ürünlerini keşfetmeyi unutmayın.