Kahveli Sufle Tarifi

Kahveli Sufle Tarifi

Köklü geçmişi ve damaklarda bıraktığı kalıcı lezzeti ile tüm dünyada tanınan Türk kahvesi, kültürümüzde özel bir öneme sahiptir. Keyifli sohbetlerin en lezzetli eşlikçisi olarak kabul edilen Türk kahvesi, özellikle tatlılar ile eşsiz bir uyum sağlar. Özenle seçilen %100 Arabica çekirdeklerinden üretilen Sahure Hanım Türk Kahvesi ile yapılan, kahveli sufle ile misafirlerinize unutulmaz bir lezzet şöleni sunabilirsiniz. Haydi gelin, kahveli sufle tarifi için detaylara göz atalım.

Malzemeler

• 3 adet yumurta

• 10 gram Sahure Hanım Türk Kahvesi

• 40 gram toz şeker (4 yemek kaşığı)

• 16 gram un (2 yemek kaşığı)

• 100 gram tereyağı

• 160 gram bitter çikolata

• 1 paket vanilya (5 gram)

• 120 ml (1 çay bardağı) sıcak su

• Pudra şekeri

Hazırlanışı

• Sufleyi hazırlamadan önce tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz.

• Oda sıcaklığındaki tereyağı ile sufle kaplarını yağlayın ve ardından unla kaplayın.

• Türk kahvesini bir bardağa alın ve üzerine sıcak su ekleyerek bir süre soğumaya bırakın.

• Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Geniş bir tencereye su koyun ve ocağın altını yakarak kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Cam bir kâseye bitter çikolatayı alın ve sıcak suyun bulunduğu tencerenin içine yerleştirin. Ara ara karıştırarak çikolatayı eritin.

• Çikolata tamamen eridikten sonra 5-6 dakika soğumasını bekleyin.

• Çikolata soğurken derin bir kâseye yumurta ve şekeri alın. Çırpıcı yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın.

• Soğuyan çikolatayı yavaş yavaş şeker yumurta karışımına ekleyerek karıştırın. Ardından soğumaya bıraktığınız kahveden 10 tatlı kaşığı karışıma ekleyip karıştırmaya devam edin.

• Un ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırın ve yavaş yavaş karışıma ekleyin. Yeniden karıştırmaya başlayın ve tüm malzemeler homojen yani pürüzsüz bir kıvam aldığında yağlayıp unladığınız sufle kâselerine dökün.

• Sufleleri önceden 175 dereceye ısıttığınız fırına alın ve yaklaşık 8 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın. Eğer suflenin daha sert bir kıvama sahip olmasını isterseniz pişirme süresini birkaç dakika daha uzatabilirsiniz.

• Suflelerin birkaç dakika soğumasını bekledikten sonra üzerine pudra şekeri ekleyin. Kahveli sufle servise hazır!