tada! Ton Balığı Taco Tarifi

tada! Ton Balığı Taco Tarifi

Meksika’nın en sevilen lezzetleri arasında yer alan Taco’nun en hafif ve sağlıklı halini sizler için yapıyoruz. İsterseniz iç harcında beyaz et, kırmızı et veya tamamen vegan seçenekler kullanabilirsiniz. Biz şimdi hem pratik hem hızlı olması için bu eşsiz lezzeti ton balığı ile deneyeceğiz.

Malzemeler

Tortilla ekmeğinin arasındaki baharatlı malzemeler ve taze tada! ton balığı sayesinde farklı bir lezzet deneyimi yaşatan bu yemeğin malzemeleri şu şekilde:

• tada! Ton Balığı

• Göbek marul

• Maydanoz

• Havuç

• Mor lahana

• tada! haşlanmış mısır

• Tuz

• Süzme yoğurt

• Karabiber

• Pulbiber

• Lime

• Ekmeği kendiniz yapmayacaksanız hazır küçük lavaşlar

Yapılışı

Vücut formunun korunması ve sağlıklı beslenmek için yaptığımız yemeklerin dengesine de dikkat etmeliyiz. Bu sayede hem sağlıklı kilo verirken hem vücut düzeninin dengeye girmesi sağlanır. Üstelik hafif ve sağlıklı beslenmek lezzetsiz yemek yemek anlamına gelmez. Şimdi size sadece atıştırmalık değil bizzat doyurucu ana öğün olan Taco tarifi veriyoruz:

• Taco’nun orijinalinde Tortilla ekmeği yenir. Fakat biz daha ulaşılabilir olduğu için küçük lavaşları tercih ettik. Ayrıca lavaşı kendiniz de Taco’yu hazırlamadan önce 1 su bardağı mısır unu, yarım su bardağı normal un, yarım su bardağı ılık su, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuzu ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edene kadar yoğurduktan sonra, dinlenen hamurdan bezeler alarak tavada arkalı önlü pişirebilirsiniz.

• Fakat hazır lavaş kullanacaksanız onun da püf noktasını veriyoruz: Küçük lavaşları fırın teline ters U şeklinde dizerek 160 derece fanlı fırında hafif kızarana kadar bekletebilirsiniz. Böylelikle çıtır çıtır taco ekmeğiniz hazır.

• Şimdi Taco’nun iç malzemelerine geçiyoruz. Öncelikle mor lahana ince doğranır. Üzerine bir çimdik tuz dökülerek ovulur.

• Sonrasında havuç rendelenir ve göbek marul da ince kıyılarak mor lahana üzerine eklenir.

• Bu karışım üzerine 1 yemek kaşığı süzme yoğurt ve çok az fresh bir tat vermesi için lime limon rendelenir.

• Karıştırılan iç malzeme lavaş arasına yarısına gelecek şekilde sürülür. Üzerine ton balığı konur.

• En üst kısma lezzeti artırmak ve süslemek için mısır eklenir.

Tarifin iç malzemelerinde kendi damak zevkinize hitap eden değişiklikler yapabilirsiniz. Aynı tarifi avokado, közlenmiş kırmızı biber, zeytin gibi malzemeler de koyarak çeşitlendirebilirsiniz. Sevdiklerinize sunduğunuz lezzetlerde size pratiklik kazandırması için tada! konserve ürünlerini tercih edebilirsiniz.