Vejetaryenler İçin Leziz Tarifler

Vejetaryenler İçin Leziz Tarifler

Türk mutfağının alışılagelmiş zeytinyağlı lezzetleri de düşünüldüğünde damak tadınıza uygun pek çok vejetaryen tarifi sofralarınızla rahatlıkla buluşturabilirsiniz. Sebze, meyve ve kuruyemişlerden alacağımız vitamin ve mineralleri baklagillerden alacağınız protein ile birleştirdiğinizde ortaya çıkan leziz tarifler vejetaryen beslenmeden en iyi şekilde faydalanmanıza yardımcı olur.

Vejetaryenler için Farklı Lezzetler

C Vitamini Deposu Kereviz Salatası

Kereviz vitamin ve minerallerden zengin bir sebzedir. Yüksek C vitamininin yanı sıra sodyum, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve demir içerir. Tokluk hissi yaratır ve bağırsak sağlığını destekler. Hipertansiyon ve kolesterol için de faydalı olan kerevizi her hafta tüketmeniz tavsiye edilir. Vejetaryenler için farklı lezzetler yaratırken kereviz salatası mutlaka denenmelidir.

Malzemeler:

• 1 Adet Limon suyu

• 2 Adet Kereviz

• 2 Yemek Kaşığı Mayonez

• 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt

• 1 Diş Sarımsak

• 1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi

• 1,5 Çay Kaşığı Tuz

Kabuğunu soyduğunuz kerevizleri irice rendeleyin. Ardından diğer malzemeleri karıştırarak kerevizlerinizi ekleyin. Üzerine de zeytinyağı ilave ederek servise hazır hale getirebilirsiniz.

Süper Atıştırmalık Mücver

Fırında da yapılabilen fakat zeytin yağında kızartılması makbul olan mücver harika bir yan ürün ve atıştırmalık olarak çok sevilir. Kabağın başrolde olduğu bu lezzette kabak sayesinde bolca antioksidan, vitamin ve mineral alabilirsiniz. İçerdiği C ve A vitamini, manganez, beta-karoten, lutein ve zeaksantin gibi antioksidanlar vücudunuzun bağışıklık sistemine destek olur.

Malzemeler:

• 3 Adet Kabak

• 3 Adet Yumurta

• Yarım Su Bardağı Un

• 2-3 Dal Yeşil Soğan

• Yarım Demet Maydanoz, Dereotu, Tuz, Karabiber, Pul Biber

Kabakları yıkayıp rendeleyin ve fazla suyunu sıkın. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyarak bir kenara alın. Ardından derin bir kabın içinde un ve yumurtalı harcı karıştırın. Bütün malzemeleri hazırladığınız harca ekleyin. Yeterli miktarda zeytin yağını teflon bir tavada kızdırdıktan sonra harcınızdan bir kaşık yardımıyla alarak her iki yüzünü de altın sarısı olana kadar kızartın ve ardından havlu kağıt serdiğiniz servis tabağına çıkarın.

Patates Topları

Patates topları oldukça kolay hazırlanan ve herkesin severek tükettiği bir üründür. Kendinizi şımartmak istediğiniz günlerde salata ya da meze yerine hazırlayabileceğimiz patates topları için malzemeler şöyledir:

• 2 adet patates

• 1 tutam maydanoz

• Yarım çay kaşığı karabiber

• 1,5 çay kaşığı tuz

• Yarım çay kaşığı pul biber

• Zeytin yağı

Haşladığınız patatesleri ezerek ince kıydığınız maydanoz ve diğer baharatlar ile harmanlayın. Ilık servis edebilirsiniz.

Ta!da! dünyasının ev yemeği tadında olan ısıt ye seçenekleri sayesinde de pratik akşam yemekleri hazırlayabilir, evde ya da işte vejetaryen diyetimizi kolayca koruyabilirsiniz. ta!da!’nın lezzetli ürünleri arasında glutensiz ve vejetaryen pek çok seçenek bulunur. Siz de ta!da!’nın leziz ve sağlıklı dünyasını keşfetmeyi unutmayın.