Tam Tadında Lezzet: tada! Tavuklu Pizza

Tam Tadında Lezzet: tada! Tavuklu Pizza

Evde pizza yapmak sanıldığından çok daha kolay! Bu lezzet için Tavuklu Pizza tarifi arıyorsanız, sizin için pratik bir tarifimiz var.

tada! Tavuklu Pizza Nasıl Yapılır?

Tavuklu tarifler favorinizse tada! Hazır Tavuk Konservesine mutfağınızda yer açmalısınız. İşte sofralarınızı şenlendirecek tada! Tavuklu Pizza tarifi için malzemeler:

Pizza hamuru için:

•    500gr un

•    2 bardaktan biraz fazla ılık su

•    2 yemek kaşığı zeytinyağı

•    Yarım paket instant maya (5gr)

•    1 tatlı kaşığı toz şeker

•    1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

Domates sosu:

• Soğan

• Sarımsak

• 2 domates rendesi

• 1 tatlı kaşığı salça

• 1 yemek kaşığı zeytinyağı

• Tuz, karabiber, kekik

Süsleme malzemeleri:

• tada! Hazır Tavuk Konservesi

• 200 gr rendelenmiş kaşar

• Mantar

• Yeşil biber

• Dilimlenmiş zeytin

• Fesleğen

tada! Tavuklu Pizza Tarifi

Pizza hamuru için:

• Tüm hamur malzemelerini bir geniş kaba alıp güzelce yoğurun. Ilık suyu azar azar koymakta fayda var.

• Hamur bütünleşince top haline getirin ve üzerini streç filmle kapatıp 40-45 dakika hamurun iki katına çıkmasını bekleyin.

Domates sosu için:

• Soğanı ince ince doğrayın kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun üzerine dilimlenmiş sarımsağı ekleyin ve tüm sos malzemelerini de tavanıza aldıktan sonra 5-6 dakika pişirin. Kıvamını açmak için azıcık su ilavesi yapabilirsiniz.

Hamur 2 katına çıkınca;

• Tepsinizin büyüklüğüne göre hamurunuzu 2’ye ya da 3’e ayırın.

• Un serptiğiniz tezgahta merdaneyle hamurunuzu inceltin.

• Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamurunuzu yerleştirin ve çatalla bastırarak hamurda ufak delikler yapın.

• Hamurun her yerine eşit olacak şekilde domates sostan sürün.

• Kaşarın yarısını yine eşit şekilde dağıtıp eklemek istediğiniz malzemeleri ve tada! Hazır Tavuk Konservesini de çatal yardımıyla dağıtıp pizzanızın üzerine ekleyin

• En son biraz daha kaşar serpiştirin.

• 210°C ısıtılmış fırında pizzanız kızarana kadar pişirin. Üzerine süslemek için taze fesleğen ve roka yaprakları kullanabilirsiniz. Afiyet olsun…