tada! Haşlanmış Patates ile Patates Kroket Tarifi

tada! Haşlanmış Patates ile Patates Kroket Tarifi

Hepimizin severek tükettiği patates kroket, tada! haşlanmış patatesin lezzeti ile bir araya geliyor. Bu sayede tarif hem çok pratik hem de daha lezzetli bir hal alıyor. Kalabalık misafir sofralarımız için hızlıca hazırlayabileceğimiz bu tarif, masalarımızı zenginleştiren lezzetlerden biri. Öyleyse haydi gelin tarife geçelim.

tada! Patates ile Kroket Nasıl Yapılır?

Malzemeler

• 1 paket tada! haşlanmış patates

• 2 adet yumurta sarısı

• 1 yemek kaşığı tereyağı

• 1 yemek kaşığı nişasta

• Karabiber ve pul biber

• 1 kase galeta unu

• 2 adet yumurtanın akı

Yapılışı

Patates kroketlerimizi hazırlamak için ise şu adımları izleyelim:

• tada! haşlanmış patateslerimizi rendeleyelim ya da ezerek püre haline getirelim.

• Ezdiğimiz patateslerimizin üzerine tereyağını, yumurta sarısını ve baharatları ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştıralım.

• Kıvam alınca nişastayı da ekleyelim ve karıştıralım.

• Hazırladığımız püreyi sıkma torbasına alalım ve üzerini streçle kapladığımız kesme tahtasının üzerine püremizden uzun şeritler halinde sıkalım.

• Harcımızı 1 saat kadar dondurucuda bekletelim ki kıvam alsın.

• Dondurucudan aldığımız harcımızdan istediğimiz uzunlukta dilimler keselim.

• Her parçayı önce una sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa batıralım.

• Dışının daha çıtır olması için tekrar yumurtaya ve galeta ununa batıralım.

• Kızdırılmış yağda kızartalım ve servis edelim.

Patates kroketlerinizin yanına nefis bir eşlikçi arıyorsanız, karabuğdaylı grissiniyle servis edebilirsiniz.

tada! Haşlanmış Patates ile Patates Kroket Tarifinin Püf Noktaları

Patates kroket yaparken bazı püf noktalara dikkat ederek bu tarifin lezzetini daha da üst seviyeye çıkarabiliriz. Bu püf noktalar ise:

• Eğer harç çok akışkan olursa, 1 kaşık kadar un ekleyebiliriz. Harcımızın ne çok akışkan ne de çok katı kıvamlı olması gerekiyor.

• Eğer kroketleri dondurucuda bekletmek için vaktimiz olmazsa, harcımıza 2 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyebiliriz.

• Kroketlerimizi parmak şeklinde değil, top şeklinde de yapabiliriz. Bunun için dondurucudan çıkardıktan sonra yuvarlayarak şekil verebiliriz.

• Dilersek tarifimize kaşar peyniri de ekleyebiliriz.

• Patates kroketlerimizi yağda kızartmak yerine fırında da yapabiliriz. Aynı adımları uyguladıktan sonra kroketlerimizi fırın tepsisine dizebilir ve önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 20 dakika pişirebiliriz.

Bu lezzetli tarif için tada!’nın enfes haşlanmış patatesi hem kolaylık hem de lezzet sunuyor.