En Lezzetli Çilekli Dondurma Tarifi

En Lezzetli Çilekli Dondurma Tarifi

Yazın gelmesi ile çocukların ve yetişkinlerin en sevdiği yiyeceklerden biri olan dondurmanın da sezonu açılıyor. Güneş tepede parlarken ve havalar her geçen gün ısınırken buz gibi bir dondurma tüm yiyecekleri aşıp en çok istenilenlerin zirvesine oturuyor. Yaz meyvesi olarak bilinen kıpkırmızı çilekler de taze taze çıkmışken kendimiz için lezzetli bir dondurmayı birkaç saat içinde hazırlayabiliriz. Dondurmalı atıştırmalık saatine lezzetli bir glutensiz kurabiye ya da biscotti eklemek istersek de tada! sağlıklı ürün çeşitleriyle her daim yanımızda!

Tatlıdan Vazgeçemeyenlere…

Yaz geldikçe hava sıcaklıkları artıyor, çocuklar da doğal olarak serinlemek istiyor. Özellikle deniz sezonunun açılması ile çocukların canı her yerde gördüğü rengarenk dondurmalardan çekiyor. Çocuğumuz için zararlı malzemeler içermeyen sağlıklı bir dondurmayı kendi elimizle hazırlayabiliriz. Peki, çocuklar için sağlıklı dondurma tarifi nasıl olur?

Taze çilekleri sap ve yapraklarından ayırıp güzel bir şekilde yıkayarak işe başlıyoruz. Ardından yaklaşık 3 saat boyunca derin dondurucuya koyarak çileklerin tamamen donmasını bekliyoruz. Sürenin sonunda rondoya zarar vermesin, biraz yumuşasın diye çilekleri çıkarıp 15 dakika oda ısısında tutuyoruz. Ardından çilek, tatlı olması için, bal ve sütü rondoya atarak iyice homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı ister küçük kaplarda çubukla beraber ister bütün halde en az 6 saat dondurup ardından çocuklarla beraber afiyetle yiyoruz.

Ben Tatlı Yiyemem, Diyetteyim Diyenlere…

Öğünlere dikkat ettiğimiz günlerde diyet dondurma yiyebiliriz. Yeter ki üretimini biz yapalım ve içindeki malzemelerden emin olalım. Tatlı kullanımından kaçarak ya da miktarı azaltarak diyete uygun bir çilekli dondurma yapabiliriz.

Yaklaşık 175 gram çileği temizleyip 3 saat donduruyoruz. Ardından 1 yemek kaşığı süzme yoğurt ile rondodan geçiriyoruz. Diyette tatlı kullanıyorsak 1 kaşık da süzme bal koyabiliriz. Ardından bu karışımı dondurup tadını çıkararak yiyoruz.

Bonus: Ev Yapımı Külah!

El yapımı dondurmamız için havalı bir külah yapmak da çok kolay!

3 yumurta ve yarım çay bardağı şekeri güzelce çırptıktan sonra yarım su bardağı erimiş tereyağı, 1 çay kaşığı kabartma tozu-vanilya ve 1 su bardağı un ile karıştırıyoruz. Ardından bu karışımı tost makinesi ya da tavada pişirebilir, soğumadan külah şeklini verebiliriz.