Gönülçelen Biz Lezzet: Glutensiz Magnolia Tarifi

Gönülçelen Biz Lezzet: Glutensiz Magnolia Tarifi

Buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten bazı kişilerde hassasiyete neden olabilir. Gluten hassasiyeti ve buğday alerjisi olan kişilerin yanı sıra son zamanlarda daha sağlıklı bir sindirim sistemi, vücut şişkinliğini azaltmak ve kilo kaybetmek gibi nedenlerden dolayı da birçok kişi gluten tüketimini sınırlandırmış durumda.

Siz de bu grupta yer alıyor ve glutensiz yeni menülerle damaklarınızı şenlendirmek istiyorsanız sizin için harika bir magnolia tarifi hazırladık.

tada! Hindistan Cevizli Kurabiye ile Glutensiz Magnolia Tarifi

Malzemeler:

Bisküvili harç için:

• 2 paket tada! Glutensiz Hindistan Cevizli Kurabiye (200 gram)

• 100 gram eritilmiş tereyağı (eritilmiş)

Kreması için:

• 1 litre süt (glutensiz ya da bitkisel süt tercih edebiliriz)

• 2 yemek kaşığı mısır nişastası

• 2 yemek kaşığı pirinç unu

• 1/2 su bardağı toz şeker

• 2 yumurta sarısı

• 1 vanilya çubuğu, vanilya özütü, 1 paket şekerli vanilin

Üzeri için:

• Taze meyveler (çilek, frambuaz, muz, kivi gibi)

• İsteğe bağlı olarak fındık parçaları, damla çikolata, kakao tozu veya Hindistan cevizi tozu

Yapılışı:

• İlk önce tada! glutensiz Hindistan cevizli kurabiyeleri mutfak robotundan geçirerek ya da streç filmle sarıp bir rulo yardımıyla ezerek ufaltıyoruz.

• Ufalanmış bisküvilere eritilmiş tereyağını ekleyerek iyice karıştırıyoruz.

• Sütümüzü tencereye dökerek ısıtmaya başlıyoruz. Bu sırada ayrı bir kapta mısır nişastası, pirinç unu, toz şeker ve yumurta sarılarını karıştırıyoruz. Toz vanilya kullanıyorsak vanilyayı da eklemeyi unutmuyoruz.

• Isınmış sütten bir miktar alarak yavaşça yumurtalı karışıma döküyoruz. Biraz daha karıştırdıktan sonra sütün tamamını yavaş yavaş karışıma ekliyoruz.

• Karışımı koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Topaklanma olmaması için sürekli olarak karıştırmayı ihmal etmiyoruz.

• Toz vanilya yerine vanilya özütü kullanacaksak bu aşamada vanilya özütünü de ekliyoruz ve tencereyi ocaktan alıyoruz.

• Kaselerimize ilk önce muhallebiden bir miktar döküyoruz.

• İlk kat muhallebinin üzerine ufaltarak toz haline getirdiğimiz ta!da! glutensiz Hindistan cevizli kurabiyeleri serpiştiriyoruz.

• Bisküvilerin üzerine bir kat daha muhallebi ekliyoruz.

• Üzerine dilediğimiz meyveleri de koyuyor ve en az 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.

• Servis sırasında isteğimize göre Hindistan cevizi, kakao, damla çikolata ya da fındık parçaları ile tarifimizi süslüyoruz.

Beş çaylarına da yemek sofralarına da çok yakışacak bu lezzetli ve pratik tarifle sevdiklerimizi mutlu etmek çok kolay. Sağlıklı atıştırmalık peşinde koşanların gönlünü çelen tada! en tatlı anlarınızda hep yanınızda!