Hem Leziz Hem Doyurucu: Közlenmiş Biber ve Patlıcanlı Tarifler

Hem Leziz Hem Doyurucu: Közlenmiş Biber ve Patlıcanlı Tarifler

Közlenmiş biber ve közlenmiş patlıcan kullanarak leziz ve doyurucu yiyecekler hazırlayabilirsiniz. Közün benzersiz aromasını hem zeytinyağlılarda hem de ana yemeklerde kullanabilirsiniz. İşte, lezzetiyle damak çatlatan iki közlü tarif...

İster Salata İster Zeytinyağlı: Manca

 

Malzemeler:

·      1 kavanoz ta!da! közlenmiş patlıcan

·      1 kavanoz ta!da! közlenmiş kapya biber

·      2 adet domates

·      1 adet orta boy soğan

·      Yarım demet maydanoz

·      4 diş sarımsak

·      1 tatlı kaşığı sirke ve çeyrek limon

·      Sızma zeytinyağı

·      Tuz

 

Manca; meze, zeytinyağlı veya salata olarak sofralara davet ediliyor. Yapımı da yemesi kadar keyifli olan salata için soğanı yemeklik doğrayıp biraz tuzla ovmalısınız. Sarımsakları dövebilirsiniz. Acısı alınan soğanları, sarımsakla karıştırın. Domatesleri küçük küçük doğrayıp soğan ve sarımsağa ekleyin. Köz patlıcan ve biber konservelerini açıp dilediğiniz büyüklükte doğrayın ve kaba ekleyin. Tüm karışıma doğranmış maydanoz, tuz, zeytinyağı, sirke veya limon ekledikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Kebabın En Özeli: Çentik Kebabı

 

Malzemeler:

·      1 kavanoz ta!da! közlenmiş patlıcan

·      1 kavanoz ta!da! közlenmiş kapya biber

·      4 yemek kaşığı sıvı yağ

·      1 soğan

·      2 biber

·      1 yemek kaşığı domates salçası

·      2 çay kaşığı tuz

·      2 çay kaşığı karabiber

·      1 çay kaşığı kekik

·      100 gram dana kıyma

·      2 patates

·      1 su bardağı yoğurt

 

Soğan ve yeşil biberi yemeklik doğrayıp bir tavada, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Üzerine salça ekleyip kavurmayı sürdürün. 1 kaşık tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Kenarda konserve biber ve patlıcanlarınızı küçük küçük dilimleyin ve tavaya ekleyin. 5 dakika sonra tavayı kenara alın. Bir başka tencerede, kıymayı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Kavrulurken üzerine 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin. Patatesleri kızartmalık doğrayın ve derin yağda, ayrı bir tavada kızartın. Tüm işlemler bittiğinde servis tabağının en altına soğanlı köz patlıcan ve biberli kaşımı yayın. Üzerine patatesleri ekleyin. Yoğurdu çırparak patateslerin üzerine gezdirin ve en üste kavrulmuş kıymayı koyun. Bu nefis lezzetin vazgeçilmeziniz haline geleceğine emin olabilirsiniz.

Siz de evlerinizde köz patlıcan ve köz kapya biber lezzetini zahmet göstermeden elde edebilirsiniz. Biber ve patlıcan közlemekle uğraşmadan, uzun ömürlü konservelerle mutfakta harikalar yaratmanız mümkün. ta!da! konserveleri tek alabileceğiniz gibi, 2'li ya da 6'lı olarak da sipariş verebilir, birim fiyatta daha ekonomik alışveriş yapabilirsiniz. ta!da! 2'li mini köz paket ve ‌ta!da!6'lı közlenmiş paket siparişlerinizi hemen verebilirsiniz.