Müsli Nedir? Müsli Tüketiminin Faydaları Nedir?

Müsli Nedir? Müsli Tüketiminin Faydaları Nedir?

Müsli, içerisinde lifli tahıllar, meyveler ve çikolata gibi lezzetler barındıran bir kahvaltılık gevrek çeşididir. Müsli yapımında genellikle sağlık açısından faydalı yulaf, buğday, çavdar ve mısır tahılları kullanılır. Hem lezzet vermesi hem de besleyiciliğini artırmak için elma, ananas, çilek gibi kuru meyvelerle kinoa, chia gibi tohumlar ve kuru yemişler de eklenir. Tahıl tüketimini daha keyifli hale getirmek için ta!da! Çilekli, Ahududulu Bitter Çikolatalı Müsli gibi içerisine çikolatanın eklendiği tatlı kaçamaklar yapabileceğiniz müsli çeşitleri de vardır.

Müsli Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Tek seferde pek çok besin grubunu bir arada tüketebilmenize imkan tanıyan müsli karışımlarının vücudunuza faydaları oldukça çeşitlidir. Bağışıklığa, sindirim sistemine ve damar sağlığına olumlu katkıları bulunan müslinin artıları, içerisindeki malzemelere ve bunların miktarına göre değişir. Ancak müsli tüketmenin vücut sağlığınıza olan katkıları temel olarak şu şekilde sıralanabilir:

1.  Farklı faydaları bulunan pek çok besini bir arada sunarak dengeli şekilde beslenmenize yardımcı olur.

2.  İçeriğindeki yüksek karbonhidrattan dolayı enerji seviyesi yüksek olan müsli size zindelik kazandırır.

3.  Uzun süre tokluk hissi vererek aşırı ve faydasız gıda tüketmenizi engeller.

4.  Tam tahılların sahip olduğu yoğun lif, sindirim sisteminizi düzenler.

5.  Tahıl taneleri ve kuru yemişler bağışıklığı güçlendiren yararlı probiyotik bakterilerinin artmasını sağlar.

6.  İçerisindeki beta-glukan diyet lifleri kötü huylu kolesterolün azalmasına yardımcı olur.

Müsli Nasıl Yenir?

Müsli, kahvaltılık gevrek kategorisinde yer alsa da yalnızca kahvaltı öğününde değil, günün her saati keyifle yiyebileceğiniz bir gıdadır. Fındık, ceviz, taze meyve gibi çeşitli bileşenler ekleyerek müslinin içeriğini istediğiniz şekilde değiştirebilir ve her öğün farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.

Kuru halde satılan ta!da! Elmalı Tarçınlı Müsli gibi lezzetli müsli çeşitlerini tercihinize göre meyve suyu ve soya, badem, Hindistan cevizi sütü gibi vegan gıdalarla yumuşatarak tüketebilirsiniz. İsterseniz müslinizi yoğurt ve inek, keçi sütü gibi hayvansal süt ürünlerine ekleyerek de yiyebilirsiniz. Özellikle yoğurt ile karıştırarak tüketmeyi tercih ederseniz müslinin probiyotik etkisini yoğurdunkiyle birleştirerek yararını ikiye katlayabilirsiniz.

Müsli tüketmek istiyor fakat her seferinde yanınızda kaşık, kase gibi malzemeler taşımak istemiyorsanız ta!da! ‘nın kaşığı içerisinde bardak müsli alternatifleri tam size göre. Benzin istasyonları ve online alışveriş sitelerinde bulabileceğiniz bu pratik ürünü ister süt, ister yoğurtla tüketerek günün her saati nerede olursanız olun sağlıklı ve dengeli beslenebilirsiniz.