Müsli’nin Sindirim Sistemine Etkileri Nelerdir? Müsli Zayıflatır mı? Müsli ile ilgili Bilinmeyenler!

Müsli’nin Sindirim Sistemine Etkileri Nelerdir? Müsli Zayıflatır mı? Müsli ile ilgili Bilinmeyenler!

Günümüzde sağlıklı ve hızlı bir kahvaltı ya da ara öğün denildiğinde akla ilk gelen seçeneklerden biri müslidir. Müsli isminin kökeni “lapa” anlamına gelen “mües” kelimesidir. Bir tür gevrek olan ve en çok kahvaltıda tüketilen müsliyi, 1900’lerin başında İsviçreli beslenme uzmanı Dr. Maximilian Oskar Bircher-Benner, hastalarına elmalı perhiz yemeği hazırlarken keşfetmiştir. Bu karışım zamanla İsviçre’de yaygınlaşarak standart haline gelmiş ve “Birchermuesli” olarak anılmaya başlanmıştır. Günümüzde tüm dünyada tüketilen müslinin orijinal tarifi; kuru yulaf ezmesi, fındık, badem ve limon suyuyla kesilmiş yoğun kıvamlı süt içerir. Müsli hakkında en çok merak edilen soruların yanıtlarını sizin için bir araya getirdik.

Müsli Zayıflatır mı?

Müslinin içeriğinde demir, çinko, magnezyum, krom, selenyum, K, B1, B2, B3, B6 gibi vücut için gerekli vitamin ve mineraller bulunur. Müsli ayrıca tam tahıl, lif ve protein açısından da zengindir. Özellikle günün ilk öğünü olarak tüketildiğinde gün boyu açlık hissini yatıştırdığı bilinmektedir. Hem besleyici hem lezzetli bir alternatif olan müsliyi tercih etmek, açlığı geçici olarak bastıran abur cubur gibi sağlıksız alternatiflerden uzak durulmasına yardımcı olur. Süt, yoğurt, taze meyveler ile karıştırılıp hazırlanan bir kase müsli doğru bir diyetle birlikte kilo verilmesini sağlar.

Müsli Bağırsakları Çalıştırır mı?

Evet, çalıştırır. Müsli lif açısından zengin bir besin kaynağıdır. Bilindiği gibi lif, bağırsakların ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar, kabızlık sorununun önüne geçer. Müslinin ana bileşeni olan yulaf ise güçlü bir prebiyotiktir. Müslinin bağırsak destekleyici özelliği, yine lif açısından zengin olan kuru ya da taze meyvelerle birlikte tüketildiğinde daha da artar. En fazla lif içeren kuru ve taze meyveler; elma, üzüm, çilek, armut, kuru kayısı, kuru erik ve kuru incirdir. Günümüzde bu içeriklere sahip zengin çeşitlilikte müsli seçenekleri mevcuttur.

Müsli ile Yulaf Ezmesi Aynı mı?

Hayır, değil. Yulaf, buğday familyasına ait olan, bolca karbonhidrat ve amino asit içeren bir besindir. Müsli ise temel bileşeni olan yulafı içermekle birlikte taze ve kuru meyve, kuru yemiş, tahıl, vitamin ve mineraller açısından da zengin ve besleyici bir karışımdır. Yulaf ezmesi, su veya süt ile pişirilip lapa haline getirilerek sıcak şekilde yenebilirken müsli ise sıcak veya soğuk olarak tüketilebilir. Müslinin aksine yulaf sade haliyle de tercih edilebilir. Her ikisi de sağlık için son derece faydalı olan yulaf ile müsli arasında büyük farklar yoktur. Daha zengin tatlardan hoşlanan kişiler yulaf ezmesinden ziyade müsliyi tercih eder.

Müsli Nerede Bulabilirim?

Siz de müsliyi öğünlerinize katmak ve sağlıklı bir yaşama adım atmak isterseniz ta!da! müsli çeşitlerimizi inceleyebilirsiniz. Yüksek lif içerikli, protein kaynağı ta!da! müsliler sizin için titizlikle üretilir, ISO ve Güvenli Gıda sertifikalarına sahiptir. Çilekli, ahududulu, bitter çikolatalı ve elmalı, tarçınlı olarak farklı lezzetlerde sunulan ta!da! müslilerimizi yakından incelemek ve hemen sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.