Outdoor Sporlarda Bahar Ayının Gözdesi : Trekking

Outdoor Sporlarda Bahar Ayının Gözdesi : Trekking

Doğada yapılan uzun ve efor harcatan yürüyüş anlamına gelen trekking, doğanın kalbinde vakit geçirmenin ve şehrin gürültüsünden uzakta spor yapmanın en güzel yollarından biri. Özellikle evde sıkıldığımız, günlük hareket miktarımızı artırmak istediğimiz ve huzurlu bir atmosfer aradığımız anlarda, gerekli ekipmanlarımızı alarak trekking yapmaya koşmak harika bir fikir.

Ülkemiz trekking sporcuları için gerçek bir cennet. Ancak her doğa sporunda olduğu gibi, trekking yaparken de kötü sürprizlerle karşılaşmamak için dikkat edilmesi gereken unsurlar var. Sen de trekking yaparak keyifli bir gün geçirmek istiyorsan tercih edebileceğin popüler rotalara ve trekking ipuçlarına birlikte göz atalım.

En Sevilen Trekking Rotaları

· Kocaeli’de doğa sporları için uygun çok sayıda ve farklı zorluk derecelerinde parkurlar bulunur. Kısa bir araştırma yaparak senin için en uygun zorluktaki parkuru seçebilirsin. Eğer trekking’e yeni başlıyorsan Ballıkayalar Milli Parkı’nı tercih edebilirsin.

· Eğer birkaç günlük bir trekking yolculuğuna çıkmak istiyorsan Ihlara Vadisi senin için harika bir rota oluşturabilir. Yeşilin en güzel tonlarını bir arada görebileceğin Ihlara Vadisi’nde trekking yapabilir, vadinin sonunda yer alan Belisırma Köyü’nde keyifli bir keşif gezisine çıkabilirsin.

· Yaklaşık bir hafta sürecek bir trekking macerası için rotanı Karadeniz’in dağ köylerini de keşfetmene olanak tanıyan Trans Kaçkarlar’a çevirebilirsin. Artvin ve Rize arasında yer alan ve yaklaşık 45 km’den oluşan bu parkurda farklı konaklama seçenekleri de bulabilirsin.

· İşi biraz daha profesyonelleştirmek istiyorsan dünyanın en uzun 10 trekking parkurundan biri olan Likya Yolu tam sana göre. Likya Yolu, 18 farklı Likya kentinden geçen toplam 509 kilometrelik bir parkurdan oluşur. Elbette bu parkurun tamamını yürümek zorunda değilsin. Dilediğin bölümden başlayabilir ve trekking maceranı istediğin zaman sonlandırabilirsin.

Trekking Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Trekking yaparken doğanın kalbinde ve kısıtlı olanaklara sahip şekilde yürürüz. Bu nedenle yolculuk öncesinde yanımıza neler alacağımızı, kötü sürprizlerle karşılaşırsak nasıl çözümler bulacağımızı iyi hesaplamamız gerekir. Özellikle ilk kez trekking yapmayı düşünüyorsan günübirlik trekking parkurlarını tercih etmende yarar var. Böylelikle kondisyonunu zamanla artırabilir ve kendini deneyebilirsin.

Trekking maceranda seni uzun ve yorucu bir yürüyüş bekliyor. Bu yürüyüşte sana ağırlık yapabilecek, gereksiz olan hiçbir eşyayı ya da ekipmanı yanına almamalısın. Ancak temel ihtiyaçlarını yanında götürmeyi de atlamamalısın. Dayanıklı ve parkur koşullarına uygun bir spor ayakkabı, hava koşullarına uygun kıyafetler, harita, çakı, pusula, su, temel ilkyardım malzemeleri ve enerji ihtiyacını karşılayacak yiyecekler mutlaka yanında olmalı. Elbette tüm bu malzemeleri ve ekipmanları da dayanıklı ve sırtına dengeli yük dağıtabilen bir sırt çantasına yerleştirmelisin.

Eğer rehber eşliğinde olmadan ve ilk kez yürüyeceğin bir parkurda trekking yapıyorsan yolculuk öncesinde mutlaka parkuru daha yakından tanımalısın. Böylelikle kaybolma riskini en aza indirebilirsin. Yürüyüş esnasında her an kontrollü ve dikkatli bir şekilde hareket etmeli, özellikle kaygan ve tehlikeli zeminlerde yürürken acele etmekten kaçınmalısın.

ta!da! Outdoor Ürünleri Eşliğinde Doğanın Tadını Çıkar

Doğanın kalbinde vakit geçirirken kötü sürprizlere karşı da her zaman hazırlıklı olmalıyız. Bu nedenle temel ihtiyaçlarını her koşulda karşılayabileceğinden emin olmalısın. Yanında su taşıman gerektiğini zaten biliyorsun. Beslenme ihtiyacını karşılamak içinse sana ağırlık yapmayacak, sağlıklı ve doyurucu alternatifleri tercih etmelisin.

Kamp yemeği alternatiflerinin yalnızca atıştırmalıklardan oluştuğunu düşünüyorsan sana bir haberimiz var. ta!da! Outdoor Tek Öğünlük Gıda Paketi çeşitleriyle en kısıtlı olanaklarda bile eksiksiz bir ziyafet çekebilirsin.

Etli, tavuklu ve vejetaryen seçenekleri bulunan 8 saatlik ta!da! Outdoor paketleri, yalnızca 550 gram ağırlığında. Üstelik alevsiz ısıtıcı kiti ile çetin doğa şartlarında bile sıcacık yemekler yiyebilirsin. Paketlerin içeriğindeki hurma bar sayesinde dilediğin an enerji depolayabilir, filtre kahve keyfi yapabilirsin. ta!da! Outdoor yemeklerinin hiçbirinde koruyucu ya da katkı maddesi yok. Sen de trekking yolculuklarında birbirinden leziz ev yemeklerinden mahrum kalmamak için hemen ta!da! Outdoor ürünlerini incele, yola hazırlıklı çıkmanın ve doğanın tadını çıkar!

Kaynak:

https://blog.obilet.com/en-iyi-trekking-rotalari/